Dejavnosti

ENERGOTERAPIJA

S pritiskanjem na oba stopala, harmoniziramo oba pola in vzpostavljamo biološko energijsko polje. Levo stopalo praviloma sprejema kot magnetni pol. Desno stopalo pa dalje kot električni pol. Čakre – energetski vrtinci črpajo energijo iz avre – elektromagnetnega polja. Te so križišča meridijanov – energetskih tokov. Hkrati preko živcev, pošiljajo energijo v naš organizem. V nadaljevanju si na kratko poglejmo, kakšno funcijo imajo te naše substilne, zato nevidne, čakre:
1. Čakra – korenska – rdeče barve. Povezana je z eteričnim telesom – fizično ravnjo bivanja in odnosa do materialnega. Občutek varnosti, samodejno delovanje, preživetje. Strah, ki ji vlada: strah, da ne bomo imeli denarja.
2. Čakra – sakralna – spolna – oranžne barve. Povezana je s čustvenim telesom – še telesna raven. Odnos do spolnosti in do telesa, odnos do drugih, čutenje in čustva. Strah, ki ji vlada: strah, da ne dobimo to, kar želimo.
3. Čakra – sončni pletež – pleksus – rumene barve. Povezana je z nižjim mentalnim telesom (moč volje). Odnos do sebe, do lastnega zdravja, izražanje sebe (ego), moč, nadzor, zaupanje, pogum, središče bioenergije. Strah, ki ji vlada: strah pred tem, kaj bodo rekli drugi? Ugled v družbi.
4. Čakra – srčna – zelene barve. Le-ta povezuje telesno in duhovno sfero. Dojemanje ljubezni, odnosi, razumevanje, dajanje in sprejemanje ljubezni. Središče resnice, sočutja, odpuščanja. Strah, ki ji vlada: strah, da ne bomo našli osebe, ki nas bo imela rada.
5. Čakra – grlena – modre barve. Le-ta pripada duhovni ravni. Komunikacija in stalna manifestacija. Izražanje sebe, čustev, lastne resnice. Strah, ki ji vlada: strah pred izražanjem, ali sem dovolj dobr, da povem svoje mnenje, prepričaja, stališča.
6. Čakra – čelna čakra – tretje oko – indigo barve. Ko ta čakra dobi dovolj modre barve od grlene in dovolj rdeče od korenjske, postane indigo barve. To ji daje možnost za uresničitev poslanstva, prisluhniti intuiciji, slediti sebi ne glede na ovire, ki jih postavi življenje. Pripada duhovni raveni – intuicija, modrost, empatija, prepoznavanje energetskih vzorcev, moč osvobajanja, telepatija. Individualna zavest, zavedanje duha, vizualizacija, dojemanje stvarnosti, središče brepogojne ljubezni, vlada uvidu in spominjanju. Strah, ki ji vlada: strah, da se v življenju ne znajdemo, da nismo dovolj pametni.
7. Čakra – temenska – kronska – vijolične, bele ali zlate barve. Pripada duhovni ravni, daje človeku duhovno izkušenost in povezanost z vsem kar je. Zavest, čutenje, vera, dojemanje Univerzuma in Zemlje ter same povezanosti. Strah, ki ji vlada: strah, da nismo zaželeni na tem svetu in strah, da nismo vredni Kreatorjeve ljubezni.

TRADICIONALNA KITAJSKA MEDICINA

Preko refleksnoconske masaže stopal se po tradicionalni kitajski medicini ureja čustveno ravnovesje jeze, strahu, skrbi, žalosti in radosti. Ker so čustva povezana z organi, se dogaja sledeče: ko je človek vedno jezen na nekoga, trpijo jetra – žolčnik. Ko je človek v nenehnih skrbeh, trpi vranica (treb. Slinavka) – želodec. Ko je človek stalno žalosten, trpijo pljuča – debelo črevo. Ko je človeka neprestano nečesa strah, trpijo ledvice- mehur. Lahko pa pride tudi do pretiranega veselja. Ta se uravnava na srcu in tankem črevesju. Ko stimuliramo npr. točko pljuč na stopalu, potuje impulz skozi energetski tokokrog do pljuč. Od tu potuje preko hrbtenjače in podaljšane hrbtenjače v avtonomni živčni sistem. Naša osebna koda prebiva v avtonomnem živčnem sistemu (AŽS) in daje navodila možganom, kako naj se prilagajajo. Signali gredo potem nazaj v organ in zdravljenje se začne. Ko se človek odloči za zdravljenje, blokada do sprememb izzveni in možgani začnejo sodelovati, limbični sistem pa aktivira čutne dele, da se zavemo pretoka energij v telesu. In to je začetek poti. Samozdravilni mehanizmi se vklopijo. Tu pa igrajo pomembno vlogo: avtonomni živčni sistem (nezavedno delovanje parasimpatikusa in simpatikusa), ves energijski sistem in hormoni. Začetek poti, da presežemo ego, ki nam ne dopusti sprememb in napredovanj, ni enostaven. Ko le utišamo ego, spregovori srce. Ko se odločimo, da si pomagamo, tudi možgani sodelujejo in avtonomno prilagajajo reči h novem ravnovesju — zdravem ravnovesju. Kajti telo po 5 elementih išče ravnovesje, in če ni energije, da bi to uredilo, sprejme bolezensko ravnovesje in to možgani beležijo kot kronično bolezen, kot trajno nepopravljivo neravnovesje, tako se namreč prilagodi telo okolju. Kronične—dolgotrajne bolezni so popolnoma druga specifika, kot akutna—kratkotrajna stanja. Kronične so posledica dolgotrajnega nalaganja nepravilnosti in za njih refleksoterapija pomeni dolgotrajnejšo obravnavo, kot tudi več reakcij, katere tretiranec ob podpori terapevta premaguje.

ACCESS THE BARS

Tretma Access the Bars je tretma za vse tiste, ki želijo preseči omejitve, ki nam jih je naložila okolica, ali za tiste, ki želijo obuditi svojo kreativno moč. Tretma nudi popolno sprostitev in obnovitev mentalne energije. Smo več kot fizično telo, smo namreč tudi energetsko telo, ki si naloži mnogo blokad zaradi negativnih čustev, kot so samoobtoževanje, žalost, skrb, jeza, strah. Strahovi kontrolirajo naš um in tako se znajdemo v vrtincu nezaupanja vase, v svojo pot, v svoj potencial in v samo življenje. Naše misli kreirajo naš svet. Tako kot si zamislimo, tako je. Mnogokrat tretma pomaga, da se spomnimo kdo smo, kam smo prišli in kam gremo. Kako je lahko boljše kot to, da začutimo svojo moč?

(Skupno 111 obiskov, današnjih obiskov 1)